Økonomi

Pris 165.000

Kloak: siveanlæg fra 2001, godkendt og fungerende. Tømningsordning 605kr. årligt. Det er ikke obligatorisk at være tilmeldt tømningsordningen hvis man ikke bruger siveanlægget og da der ikke er bygget på grunden. Men det er en god idé at holde det i gang, hvis man har tænkt sig at bruge siveanlægget sidenhen.

Vand: tilkobling af måler til Kådekilde-Orte Vandværk 500 kr. Vandet er ført ind i skuret og i annekset klar til brug.

El: tilkobling til elleverandør af eget valg ca. 350 kr. Der er opsat måler og relæ i skuret og det er ført ind i annekset, klar til brug.

Affald: affald afhentes hver anden onsdag og adgang til Assens Kommunes genbrugsstationer 2400 kr årligt. Da grunden ikke er bebygget er det ikke obligatorisk at være tilmeldt affaldsordningen, men det er en god idé både hvis man har tænkt sig at bruge eller bo på grunden, eller hvis man senere gerne vil bygge.

Ejendomsskat: inklusiv rottebekæmpelse hvis behovet skulle opstå, 2300 kr årligt. Der bor en hermelin i krattet i hækken, den holder mus og rotter væk ❤️

Tinglysning af skøde: 1660 kr

Stempelafgift: 1710 kr

Fibernet: ligger klar ude i vejen. Tilslutning ca 2500 kr + gravearbejde

Årlige omkostninger ialt: 5305 kr.

Omkostninger første år (uden låneomkostninger): 4220 kr

Finansiering

Hvis du har vundet i lotto, arvet eller spinket og sparet, så har du måske alle pengene kontant – og det er jo skønt! Hvis det ikke er tilfældet og du gerne vil have købssummen helt eller delvist finanaieret er der nogle forskellige muligheder.

Kreditforeninger beskæftiger sig normalt ikke med lån på under 500.000 kr.

Byggelån i banken: i nogle tilfælde bevilliger banken lån til at købe en grund og bygge nyt hus, som så når huset står færdigt bliver konverteret til et kreditforeningslån. Du skal nok regne med at have en væsentligt del til udbetaling og allerede have et budget fra arkitekt og entreprenør.

Boliglån i banken: En byggegrund kan kun belånes med max 40%. Det vil sige at du maksimalt ville kunne låne 114.000 kr til at købe Pejrupvej 5.

Forbrugslån i banken: Banken må IKKE lave et forbrugslån til køb af fast ejendom!! Men hvis du allerede har et forbrugslån eller en kassekredit, må du gerne bruge pengene til at købe grunden for. Hvis du for eksempel beder banken om en kassekredit på 50.000 til at købe nye sko og så kun bruger 79,95 i Bilka, så må du gerne bruge de resterende 49.920 kr til at købe en grund for.

Forbrugslån andre steder: Ved for eksempel Santander kan man få forbrugslån på op til 350.000 kr. Der er selvfølgelig nogle ting man skal overholde omkring f.eks. indtjening (120.000 kr/årligt for en person 240.000 kr/årligt for to personer) og jeg går ud fra at det er en ulempe hvis man står i RKI. Til gengæld kan man låne 200.000 kr. og betale tilbage over 10 år til en månedlig ydelse på 2095 kr.

https://santanderconsumer.dk/privatlaan/#plp

Privat pantebrev/sælgerpantebrev: Der er virksomheder der beskæftiger sig med at sælge private pantebreve. Det betyder at private mennesker (som du ikke kender) låner dig pengene, mod at du betaler renter og stiller grunden som sikkerhed. Det vil sige at hvis du ikke betaler kan de enten overtage ejerskab af grunden eller begære den solgt på tvangsauktion. Et sælgerpantebrev er det samme, her er det bare sælger der låner dig pengene. Pantebreve er ret dyre, oftest ligger renten på 8-15% og er altså noget over et forbrugslån. På Pejrupvej 5 er det muligt at få en delvis finansiering med sælgerpantebrev, men på grund af den dyre rente vil jeg råde til at det kun bruges som en sidste udvej.